Specjalizuję się w pracy z osobami zmagającymi się m.in. z cukrzycą typu II, insulinoopornością, nadwagą, otyłością, wysokim poziomem cholesterolu, chorobami tarczycy, nerek, wątroby, dną moczanową, refluksem i problemami jelitowymi.
Co roku, realizuję w swoim gabinecie setki wizyt, podczas których przeprowadzam pacjentów poprzez indywidualnie dopasowaną edukację żywieniową oraz strategię dietoterapeutyczną, bez szkodliwych restrykcji i bez obietnic szybkich efektów. Moim celem jest trwała poprawa stanu zdrowia, wyników badań i jakości życia.
Swoją pracę opieram na aktualnej wiedzy medycznej i żywieniowej, obalam popularne mity dietetyczne i pokazuję, jak budować zdrowe nawyki oraz elastyczne podejście do jedzenia – bez presji, bez jadłospisów, jeśli nie są potrzebne.
Edukacja & Certifikaty
Dietetyka
Studia magisterskie, Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Psychodietetyka
Studia podyplomowe
Pielęgniarstwo
Uniwersytet medyczny w Białymstoku
Członkini Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia
ZDOBYtE CERTYFIKATY
10 złotych zasad budowania zdrowej realcji z pacjentem – Instytut psychodietetyki
SIBO – zespół przerostu bakteryjnego jelita cienkiego. Instytut Medycyny Zapobiegawczej