~ O Mnie ~

Uważam, że jedzenie ma ogromny wpływ na to jak się czujemy, jak radzimy sobie w relacjach rodzinnych i przyjacielskich, na to ile mamy energii na pracę zawodową i motywacji do samorowoju.

 

Jedzenie jest potrzebą fizjologiczną – powinno być naturalne i intuicyjne.

 

W taki właśnie sposób prowadzę dietoterapię moich Pacjentów – zrozumiały i skuteczny.

 

 

 

 

Edukacja & Certifikaty

Dietetyka 

Studia magisterskie, Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku

Psychodietetyka

Studia podyplomowe

Pielęgniarstwo

Uniwersytet medyczny w Białymstoku

Członkini Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia

ZDOBYtE CERTYFIKATY

 

  • 10 złotych zasad budowania zdrowej realcji z pacjentem – Instytut psychodietetyki
  • SIBO – zespół przerostu bakteryjnego jelita cienkiego. Instytut Medycyny Zapobiegawczej
  • Białka – Warsztaty Nauki. Damian Parol
  • Tłuszcze – Warsztaty Nauki. Damian Parol
  • Węglowodany – Warsztaty Nauki. Damian Parol
  • Bilansowanie diet wegetariańskich – Warsztaty Nauki. Damian Parol
  • Psychologia dla dietetyka – Warsztaty Nauki. Damian Parol
  • Praktyczne zalecenia żywieniowe w cukrzycy typu 2 – Dietomedica
  • Dieta ketogeniczna – Dietomedica
  • Dieta w IBS – Dietomedica
  • Fitochemia roślin leczniczych – Anna Bober
  • Hashimoto – Instytut Medycyny Zapobiegawczej
  • Low Fodmap – Dietomedica
  • Dietetyk I diagnosta laboratoryjny – ogólnopolska konferencja naukowa – Uniwersytet Mdyczny w Poznaniu
  • Dieta w chorobie Hashimoto – Dietomedica
  • Odchudzanie od A do Z – Dietomedica
  • Niedokrwistość – Dietomedica
  • Nukleotydy dietetyczne – Współczesna Dietetyka
  • Postępowanie żywieniowe w alergii – Dietomedica
  • Strategia pomocy a sytuacja pacjenta – Instytut psychodietetyki
  • Psychodietetyka – studia podyplomowe
  • Konferencja – Psychika a dietetyka
  • Praca nad przekonaniami oparta na dialogu sokratejskim
Dieta -z stgr. δίαιτα diaita – oznacza styl życia